Szexualitás, mint örömforrás

Ahhoz, hogy harmónia legyen egy párkapcsolatban és mindkét fél számára örömforrás legyen az együttlét, elengedhetetlen az intim egészség. Ezért bizony tenni kell és folyamatosan szükséges róla kommunikálni is.

A szexualitás az emberek egyik alap ösztöne és egy lehetőség az örömök megélésére is. De lehet stressz forrása is akkor, ha nem úgy működik a testünk, ahogy azt szeretnénk.

Mennyiben tud a változáshoz hozzájárulni a Kriston –módszer? Egyrészt fejleszti a gáti terület izom állapotát, testtudatosságát és érzékelését. Másrészt segít felismerni azokat a tényezőket, amelyek a szexuális zavarok hátterében meghúzódhatnak. Pl. saját test elfogadásának zavara, a nőiséggel való nem megfelelő kapcsolat, párkapcsolati probléma, a szexualitáshoz való nem megfelelő viszony, régi traumák szerepe a jelen állapot kialakulásában, stb…

Mindezekből kiderül, hogy nem csak a gáti területet ügyesítjük és hozzuk jobb állapotba a mozgás megtanulásával, hanem a női lélek mélyére is nézünk. Sok-sok történet segít ebben az önismereti folyamatban. Természetesen a csoport előtt senkinek sem kell beszámolnia, milyen problémával érkezett. Egy kérdőív kitöltése után csak én értesülök arról, ki miben vár segítséget.

Milyen problémák esetén hozhat pozitív változást a Kriston Intim Torna tanfolyam? Libidó hiány, hüvely szárazság, orgazmus probléma, vaginizmus, félelem a szextől, elengedettség hiánya, szégyenérzet, bűntudat…

Visszajelzésekből tudom, hogy azok, akik részt vettek már Kriston Intim Torna tanfolyamon, azok bátrabban beszélnek intim dolgokról, így a szexualitásról is. A párkapcsolatukban is nagyobb eséllyel sikerül az összhangot megteremteni és más minőségben sikerül megélniük a szexualitásukat.

Az a család, ahol mernek beszélni az intimitásról, ahol ennek látható és érzékelhető pozitív jelei vannak, ott a gyermekek is egy olyan “útravalót” kapnak, amely egész életükre jó értelemben meghatározó lehet. De fordítva is igaz. Az a gyermek, aki szeretetlen és intimitás nélküli családban él, sok nehézség elé nézhet, mert leköveti a mintát, amit tapasztalt a szüleinél.

Így nem csak a saját egészségünkért, hanem a gyermekeink intim egészségéért sokat tudunk tenni.

 

Sok szeretettel várlak, ha a szexualitás terén pozitív változásokat szeretnél megtapasztalni!