A Kriston-módszerről

Kriston Intim Torna® egy magyar módszer, amelyet Kriston Andrea fejlesztett ki. Egy olyan prevenciós és önrehabilitációs speciális egészségfejlesztő program, amelynek hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. Célja az alhas tudatos védelme, amely mozgástanulás, szokásáthangolás és a lelki folyamatok tudatosításával történik. Egy holisztikus személetű módszer, amely a testi és a lelki  harmónia megteremtésében tud nagyon sokat segíteni.

„Az egészséges intimitást, intim szervek egészségőrző módszeremet 37 éve oktatom, fejlesztem. Az országban elsőként kezdtem foglalkozni ezen testrész kondicionálásával, mely módszertana, hatása igazoltan eltér minden egyéb, a nemzetközi térben megtalálható gátra ható tréningtől. A Kriston-módszer célja, hogy a tabu helyét átvegye az öröm, szégyen helyett a tartás legyen érezhető….Lényegesnek tartom, hogy a Kriston-módszert trénerek is magas szinten elsajátítsák, hogy az egész országban elérhető legyen egy olyan eszköztár,
amivel nap mint nap tudunk tenni magukért, hogy jobb közérzetünkkel hatékonyabban elérjük céljainkat.”

Kriston Andrea

A módszerről bővebben

A Kriston Andrea által kidolgozott tudatos alhas védő módszer 1986 óta folyamatosan fejlődik. Célja az alhas szerveinek, izmainak és kötőszöveteinek a védelme, valamit a szervi funkció zavarok megszüntetése, mérséklése. A Kriston Intim Torna®   tanfolyamokon nem csak a medencealapi izmok erősítésével foglalkozunk, hanem olyan elméleti tudást is átnyújtunk, amelyek segítségével nagyobb rálátás nyílik egy-egy tünet kialakulásának az okára vagy okaira.  Így a testet és a lelket egy egységnek szemlélve nagyobb eséllyel szüntethetőek meg a tünetek, a funkció zavarok és a női szervekhez kapcsolódó betegségek. A tanulás folyamatában nem használunk eszközöket. Az idegrendszeren keresztül a testnek tanítjuk meg azt a mozgást, amellyel a gáti izomlemez és a tartószalagok egészsége fent tartható egészen az életünk végéig. Az intimtorna (intim torna) szóösszetételt Kriston Andrea alkotta meg és vezette be a köztudatba közel 37 éve, így ez a kifejezés és a Kriston módszer®  szorosan egymáshoz tartoznak.

A testi és lelki egészségért

A Kriston-módszer® sokkal több, mint intim torna. Egy olyan holisztikus szemléletű módszer, amelyben a lélek folyamataival való törődés valamint az intimitáshoz való pozitív viszony kialakítása ugyanolyan fontos, mint a gáti izmok megfelelő kondíciójának a megteremtése. A test, szellem és lélek harmóniájának megteremtésén keresztül vezet az út az egészséges testi és lelki élethez. Ehhez nyújtok segítséget a tanfolyamokon, amely a 12 órás önismereti program. Közel 300 gyakorlat segítségével megtanuljuk a gáti izmok tudatos karbantartását és sok szó esik a női lelkekben zajló folyamatokról is, amelyek nagymértékben befolyásolják az intim egészségünket. Valamint segítséget nyújtok ahhoz is, hogyan éljünk a mindennapokban gát- és szalagkímélő módon. 

A végső cél egy szemléletváltáson keresztül eljutni oda, hogy a résztvevők lényegesen pozitívabb viszonyba kerüljenek a testükkel, a női folyamataikkal és a saját lelkükkel. Így nagy eséllyel elkerülhetőek lesznek a műtétek, nem kell majd gyógyszert sem szedni valamint megteremtődik egy örömtelibb női lét lehetősége.  

A tréningek

Egy 12 órás (3×4, 4×3, 2×6) tanfolyam során megtanítom azokat a gátizom erősítő gyakorlatokat, amelyek rendszeres végzésével az altest izomzatának és kötőszöveteinek az egészsége helyreállítható, a szervi működések is javíthatóak. Átadom azokat az anatómiai és élettani ismereteket, melyek birtokában megérthetőekké válnak a tünetek kialakulásának az okai valamint a probléma létrejöttének lehetséges lelki hátterére is rávilágítok. A cél, hogy mindenki olyan tudással távozzon, amellyel képes átlátni és megérteni azt, hogy min szükséges változtatnia az életében ahhoz, hogy egy egészségesebb és örömtelibb női életet tudjon élni.

A tanfolyamon nem kell megosztani másokkal, hogy ki milyen gondja miatt vesz részt. Egy kérdőív kitöltése után csak én szerzek tudomást arról, hogy kinek milyen egészségügyi gondja van és ezeknek az információknak a birtokában tudom az egyéni mozgásprogramot összeállítani, amelyet a tanfolyam végén megkapnak a résztvevők. A hozzám került információkat természetesen bizalmasan kezelem.

A tréning befejezését követően egy gyakorló hanganyag segítségével és mindennapi gyakorlással érhető el a kívánt állapotjavulás.

Fontos tudnivaló, hogy a Kriston-módszer® nem alkalmaz testüregbe helyezhető eszközöket.

A módszer története

A Kriston-módszert® 1986 óta fejleszti Kriston Andrea. A magyar egészségóvó eljárás célja az alhas szerveinek funkciójavítása mindkét nem esetében, óvodáskortól időskorig terjedően, prevencióra és „önrehabilitációra” kidolgozva. Önrehabilitációs célú a használat, amikor a Kliens, elsajátítva a tudatos egészségvédelem elemeit, maga képes a közérzetjavító folyamatot véghez vinni. A módszer hidat képez az oktatás, a szexológia, a sporttudomány és az egészség kultúra területei között. A

módszer komplex szemlélettel rendelkezik, egyszerre támogatja a Klienst urológiai, nőgyógyászati, proktológiai, andrológiai, szexológiai, fizikális és mentális jólléte kapcsán. A módszer jelentősen eltér Kegel tornájától.

A Kriston-módszer 3 komponense:
1. szokásáthangolás az egészségesebb szervekért
2. egészséges szervi működést gátló érzelmek csökkentése, megszüntetése
3. szervek egészségfunkciójának javítása.

A Kriston Intim Torna alaptréningre épülő további fejlődést segítő Modulok támogatják a hallgatókat életútjukon: szexuális élet minőségéért, az extázisban szülésért, alhasvédelem mellett az egész test edzettségéért, diákok tájékozottságáért.
A Kriston-módszer® hatékonyságát műszeres, kórházi, klinikai vizsgálatok és felmérések bizonyítják és Kriston Andrea hatékony tréningjei, könyvei, szakorvosi konferenciákon, médiában adott interjúi, előadásai tették népszerűvé. Aki Kriston Trénerhez fordul, biztos lehet benne, hogy alaposan felkészült, komoly anatómia, kórélettan, Kriston oktatásmódszertan vizsgával rendelkező trénerre lelt, aki folyamatosan képzi magát a módszerből.

Kriston-módszer: www.intimtorna.hu | www.facebook.com/kristonmodszer |
@kristonmodszer

Szeretettel várok mindenkit, aki tenni szeretne az intim egészségéért!

A tested meghálálja mindazt a figyelmet, amelyet szeretettel, türelemmel és elfogadással ráfordítasz!