Aranyér, amely nem aranyat ér

Statisztikák szerint a nők több, mint 50%-a aranyér problémával éli az életét.

Többféle tényező is hozzájárulhat a kialakulásához, de legfőképpen életmódban vannak olyan szokások, amelyek túl terhelik a gáti érhálózatot. Gyakran húzódik meg lelki ok is a háttérben. Sokan túl vannak már műtéteken és különböző kúrákon és ennek ellenére az aranyér még is csak előjön és fájdalmas tüneteivel megnehezíti a mindennapokat.

Akár a végbél nyíláson belüli, akár a kívüli ez a szöveti deformitás, nagyon sok kellemetlenséget okoz. Begyulladhat, kivérezhet és bizonyos tevékenységeket korlátozottabban tud végezni az, aki rendszeresen vagy időszakosan együtt él ezzel a problémával. 

Van egy jó hírem! A Kriston-módszer® mozgásanyagának elsajátítása nagy esélyt ad arra, hogy mindezek a problémák már csak a múlté legyenek. Felmérések szerint a rendszeresen gyakorlók 85%-nál teljes mértékben megszűnt az aranyér és vele együtt a sok kellemetlenség és a fájdalom is. Gyakran tapasztalom, már 1-3 hét gyakorlás után jelzik a résztvevők, hogy nagyon szépen húzódik vissza és nyugszik meg a kitüremkedett ér szakasz.

Hasonló a helyezet a szeméremtájéki visszértágulatokkal is. A megnövekedett terhelést nem tudja kompenzálni az érfal és ezért kitágulnak a vénák. Ezen a területen is nagyon szép eredmények érhetőek el rendszeres tornával.

Ha szeretnél öngondoskodó módon tenni a gáti egészségedért, akkor sok szeretettel várlak tanfolyamaimra!