Várandósság, és ami utána jön

Sokan és sokféleképpen készülnek fel lelkileg és testileg erre a csodálatos eseményre, csak pont ott nem, ahol maga a folyamat zajlik.

Szerencsés az, aki már a várandósága előtt megismerkedik a Kristonmódszerrel, de természetesen nem késő megtanulni a baba várás ideje alatt sem azt a tornát, amellyel a gáti területet is kellően fel lehet készíteni a szülésre. 

A Kriston Intim Torna® tanfolyamon megtanult mozgások segítségével olyan állapotba hozható a gáti izomlemez, amely a megnövekedett terhelés miatt a szalagrendszernek is védelmet nyújt és a medencefenéki izmok különböző funkcióinak is tökéletesebb működést biztosít. Tehát már a várandóság alatt is érdemes több figyelmet fordítani a gát izmaira, mert meg fogják hálálni a figyelmet.

A szülés nem egy produkció, mint ahogy azt sok esetben elvárják a kismamáktól. Minden szülés más… A baba és a mama csodás, egymást támogató folyamata, amelyet nagy mértékben tud segíteni egy edzett , rugalmas, jól felkészített gáti izomlemez és hüvely. A test egyetlen izma sem képes ilyen mértékű tágulásra (10-12-szeres). Az a kismama, aki rendszeres tornával tartja karban a gáti izmait a várandóság ideje alatt, annak nagy esélye van arra, hogy gátmetszés nélkül hozza a babáját a világra. Egy rugalmasan táguló izom szabadabb utat is tud biztosítani a babának.

Mivel egy jól felkészített medencefenéki izom és hüvely kevésbé sérülékeny, mint az, amelyet nem edzettek előtte, ezért a szülés utáni regenerálódás is sokkal gyorsabb. Természetesen türelem kell ehhez az időszakhoz is és csak fokozatosan szabad a gátat és az egész testet terhelni. A tanfolyamon részt vett kismamák kapnak egy olyan mozgássort, amellyel a szülést követően azonnal elkezdhetik a gátuk „karbantartását”.

Sok szó esik a tanfolyamokon azokról az érzelmi folyamatokról, amelyek a megváltozott hormonállapotú várandóság és szoptatós időszakban nagymértékben befolyásolják az anyukák közérzetét és hangulatát. Az elengedettség, elfogadás és a hit a női test ősi tudásában egy egész más minőségben engedi megélni ezt a csodálatos időszakot. Ebben is sokat segítünk a tréningeken, mert a félelem, a családból hozott negatív minták és az interneten olvasott rémtörténetek, nem könnyítik meg sok esetben a szülést. Fontos átírni ezeket a negatív forgatókönyveket.

A nálam végzett anyukáktól gyakran kapok visszajelzéseket, amelyben nagyon hálásak a tudásért és lelki támogatásért, amit a tanfolyam nyújtott nekik. Így bennem is hála van, hogy taníthatom a módszert.

Sok szeretettel várom az anyaságra készülőket és azokat is, akik a szülést követően tenni szeretnének az intim egészségükért!