Süllyedések, amelyek megállíthatóak és megszűntethetőek

Egy olyan folyamatról van szó, amely észrevétlenül a mélyben zajlik hosszú ideig és csak akkor jelentkeznek a tünetek, amikor már előrehaladottabb állapot alakult ki.

A szervi süllyedéses folyamat érintheti a hólyagot, a méhet és a végbelet is. Ilyen esetben a szervek elhagyják helyüket és mindenféle kellemetlen tüneteket okoznak. Az életminőség és közérzet romlását hozva magukkal.

Jó esetben a kötőszövetes tartószalagok és a hüvely megfelelő helyükön tartják ezeket a fontos alhasi szerveket. Ahogy ezek a szalagok elkezdik a rugalmasságukat elveszteni és a függőleges életvitel valamit a rájuk háruló terhelések miatt már nem megfelelően funkcionálnak, az alhasi szervek elindulnak szépen-lassan lefelé. A hüvelyfal elgyengülése is lehetőséget nyújt a szervek számára, hogy elhagyják a helyüket. Ez a tünet ugyanúgy nem korfüggő, mint ahogy az inkontinencia sem. Kötőszöveti típustól, mindennapi szokásoktól és sportoktól is függ, hogy kinek mennyire hamar jelentkezik. 

Ha történt orvosi vizsgálat erre vonatkozóan, ha nem, egy biztos! Az, aki nem foglalkozik tudatosan az alhas védelmével és nem változtat azokon a szokásain, amelyek segítik ennek a folyamatnak kialakulását, számíthat ezekkel járó tünetekre. Mivel az orvosok fekve vizsgálnak, ezért nagyon gyakran csak akkor derül fény a problémára, amikor az már előrehaladottabb stádiumban van.

Akik időben elkezdi végezni a Kriston Intim Torna®  gyakorlatait, azok nagy eséllyel elkerülhetik a szalagplasztikai és háló beültető műtéteket. Aki már túl van ilyen beavatkozáson, annak is nagyon fontos a gáti területe tudatos védelme és az izmok tónusának megfelelőszinten tartása, hogy ne kelljen megismételni.

A gravitáció teszi a dolgát, de nem kell ebbe belenyugodni és külső beavatkozásokra bízni az egészségi állapotunkat. Öngondoskodó módon mi is meg tudjuk nagy eséllyel szüntetni illetve megelőzni a süllyedéssel járó kellemetlen tüneteket. Előrehaladottabb állapotban viszont már lehet, hogy csak a műtét a megoldás. Ezt jobb lenne elkerülni!

Szeretettel várlak, ha mindezekkel a problémákkal együtt élsz vagy, ha szeretnéd megelőzni a tünetek megjelenését!