Amikor akaratunktól függetlenül megtörténik az, amit nagyon nem szeretnénk

A probléma érintheti a húgycsőzáró és a végbélzáró izmot is. Ilyen esetekben a vizelet, szél és a széklet megtartás zavaráról van szó, amelyek akarattól függetlenül távoznak.

Nem korfüggő ez a tünet, egyre több fiatal érkezik a tanfolyamokra, akaratlan vizeletvesztéssel vagy széltartási problémával.  Nagyon kellemetlen és kínos tud lenni, amikor tüsszentés, nevetés, köhögés, lépcsőjárás, hasizomgyakorlat valamint futás közben észrevétlenül vizelet illetve szél távozik.

A legkönnyebben és leggyorsabban megszűntethető problémák ezek, hiszen izomgyengeség miatt tudnak kialakulni. A gátat ért terhelések ( felülről érkező nyomás, erőlködéssel járó tevékenysége, függőleges ugrálással járó sportok, helytelen futóstílus, szülések, stb..) nagy mértékben gyengítik a záróizmokat, így azok nem tudnak megfelelően működni, zárni.

Nem érdemes kísérletezni különböző kütyükkel, külső fizikai beavatkozásokkal, amelyek gyakran komoly anyagi vonzattal járnak. Egy 12 órás tréningen lehetőség van elsajátítani mindazt a tudást, amivel ezek a problémák teljes mértékben megszűntethetőek. Erre vonatkozóan klinikai vizsgálat is folyt, amely bebizonyította, hogy a Kriston Intim Torna®  a leghatékonyabb megoldás a probléma megszűntetésére. Fontos tisztában lenni azzal is, hogy milyen szokásaink azok, amelyek nagymértékben gyengítik a gát izomzatát és a kötőszövetes tartószalagokat. Erre vonatkozólag is sok hasznos információ hangzik el a tréningeken.

Az, aki ezzel a területével tudatosan nem foglalkozik, nem tartja megfelelő állapotban a záróizmait és a teljes medencealapi izomzatát, számolhat vele, hogy előbb vagy utóbb szembesül ezzel a problémával. Helytelen az a szemlélet, hogy az időskorral ha akarjuk, ha nem, ezek a tünetek együtt járnak. Aki időben, tudatosan törődik ezzel a területével, az biztosan nem fog intimbetétet használni.

A Kriston-módszer idősebb korban is megtanulható, amennyiben a gázi izmok idegi szabályozása nem sérült. Jelentős életminőség változást hoz azoknak az életében, akik már inkontinencia betéttel éltek és a vizelet vagy széklet tartási problémájuk miatt nem mertek közösségbe járni.

Sok szeretettel várok kortól függetlenül mindenkit, aki biztonságban szeretné magát tudni!