A menopauza, mint egy új lehetőségeket, örömöket nyújtó életszakasz…

Tudsz rá így gondolni? Hogyan élheted meg egészségesebben testileg és lelkileg?

Gyakran lehet tapasztalni amikor beköszönt egy nő életébe a menopauza ideje, hogy leírják már magukat, mint nők és legfeljebb a családi szerepköreikre és a nagymamaságra helyezik csak a fókuszt. De szerencsére egyre többen vannak olyanok is, akik pont ebben az időszakukban találnak önmagukra, élik meg mind azt, amire nem volt lehetőségük fiatalabb korukban és élnek azokkal a lehetőséggel, amelyet az élet felkínál nekik. De szerencsére egyre több fiatalos, energikus és pozitív kisugárzású 50-es és 60-as is él már köztünk, akik elfogadva az életkorukat sugároznak és új dolgokat teremtenek.

Nagyon nem mindegy, hogyan vélekedünk erről a korszakunkról és miképpen éljük meg testileg és lelkileg. Sokat tudunk tenni a testi és lelki egészségünkért mozgással, tudatos táplálkozással, életvitellel és pozitív életszemlélettel is. Egyre több menopauzában élő nő sportol, jár táncolni és túrázni. De ez még nem elég ahhoz, hogy ne kelljen 60 év felett inkontinencia betéttel élni. Sajnos még mindig lehet találkozni azzal a szemlélettel, hogy „végül is a nagymamám is küzdött már ebben a korában vizelet visszatartási gondokkal”. Ennek egyáltalán nem kellene így lennie, hiszen a stressz inkontinencia izomgyengülésből adódik. Már pedig, ha egy nő 50-60-70 évig nem edzette a gáti izmait, akkor mitől is lenne erős? Mitől is tudnának megfelelően működni a záróizmok?

Csak azok számíthatnak arra, hogy mindezeket „megússzák”, akik tesznek is érte. Gyakran hivatkoznak arra, hogy nincsenek még tüneteik ötvenegy
néhány éves korukra. De azt viszont nem árt tudni, hogy a süllyedéses folyamatok ( méh, hólyag, végbél) már jóval hamarabb elkezdődnek, mint ahogy azoknak jeleik lennének. Nem érdemes a tüneteket megvárni!!!

Tudom, nehezebb egy olyan korosztálynak elindulni egy intimtorna tanfolyamra, akik abban a korban nevelkedtek, amikor beszélni sem nagyon lehetett intimitásról és szexualitásról, de még is bátorítani szeretnék mindenkit. Az ebből a korosztályból érkező résztvevők visszajelzéseiből tudom, hogy más minőségben élik azóta a napjaikat és akik rendszeresen végzik a tornát, tünetmentesen élnek. Másképpen viszonyulnak az életkorukhoz, női szerepeikhez, testükhöz és a szexualitáshoz is.

Van egy nagyon fontos feladatunk ebben az életkorban. Példát mutatva, pozitív személettel támogatni a nálunknál fiatalabbakat, hogy ne féljenek az életüknek ettől a korszakától, mert rengeteg szépséget és lehetőséget kínál annak, aki elfogadóan és kellő nyitottsággal éli azt meg.

Ha úgy érzed, hogy más minőségben szeretnéd élni ezt a korszakodat, akkor indulj el és tégy azért, hogy az meg is valósulhasson! Garantáltan észre fogja venni a környezeted is és követni fog!

Hogyan is állunk az intim kommunikációval?

Minden tanfolyamon szó esik arról, hogy az intimitásról beszélgetni mennyire fontos, nem szabad, hogy tabu téma legyen. Attól még, hogy valaki nem beszél az intim tüneteiről vagy az intimitás területén ért sérelmeiről, fájdalmairól, attól azok még léteznek és egyre inkább megbetegítik a testet és a lelket.
Sokszor azok sem tudnak ezekről, a problémákról, akik az illető közvetlen környezetében élnek. Szülő, testvér, házastárs, barát, barátnő, pedig lehet, hogy a helyzet kialakulásához és a tünet megjelenéséhez nekik is közük van.

A múlt héten indult tanfolyami csoportból mesélte egy hölgy, hogy amikor Ő eldöntötte, hogy eljön a tréningre, szólt két legjobb barátnőjének is, hogy tartsanak vele. Nagy meglepetésére már mindketten rendszeres gyakorlói a Kriston Intim Tornának.  Olyan barátnőkről van szó, akik eddig úgy gondolták, hogy mindenről tudnak beszélgetni. Most kiderült, hogy még sem. De a jó hír az, – és ezt számtalan tanfolyamon részt vett jelezte már felém, – hogy a tréninget követően sokkal bátrabban és nyíltabban mernek intim dolgokról kommunikálni.

A helyzet az, hogy Kriston Andreát idézzem: ” Jólneveltségünkben vagyunk alul műveltek”. Ezen igyekszünk mi KIT trénerek változtatni.

Ha szeretnél Te is többet tudni az intimitásról, a vele járó tünetekről, lelki folyamatokról, akkor lépd át a határaidat és jelentkezz valamelyik tanfolyami csoportba. Minél fiatalabb korban megszerzed a tudást, annál több időd lesz azt hasznosítani és a hozadékát élvezni 

Jelentkezni itt a honlapon is tudsz.

Sok szeretettel várlak! Kracker Gyöngyi KIT tréner

Gondolatok a fogamzásgátló tablettákról

Nap, mint nap szembesülök azzal, hogy mennyire fontos a körültekintés, a tudatosság és a saját testünk és lelkünk „működésének” az ismerete. Hihetetlen nagy információ mennyiség található a neten és nagyon nagy befolyásoló hatása van egy-egy írásnak. Ma reggel is a figyelmem alá került egy olyan cikk, ami nagyon felháborított és úgy éreztem feltétlenül kell a témáról írnom.

Egy olyan oldalon jelent meg az írás, amelynek rengeteg olvasója van. Kvázi, sok ember szemléletét, cselekedeteit és ezzel együtt az életét tudják befolyásolni. Tudjuk, ez is a cél. Sok kamasz és fiatal is könnyen rátalál az ilyen oldalakra, hiszen a legtöbbje a családból kevés információt kap az intimitásról, menstruációról, szexről, libidóról, fogamzásgátlásról, stb.. Így aztán böngészgetnek. Nem elmarasztalni szeretnék, hiszen tudom, hogy sok oka lehet annak, ha valaki szemérmes, prűd és ez a téma esetleg távol is áll tőle neveltetése vagy más okok miatt. Én is ahhoz a korosztályhoz tartozom, akinek a szülei is egy nagyon prűd világban nőttek fel,  minden ami az intimitásról szólt, tabu téma volt. De ez már a múlt!

Sokkal fontosabb a jelen! A fentiekben említett írás a fogamzásgátlásról szól. Arra bátorítja a nőket, és kamasz lányokat, hogy nyugodtan szedjenek fogamzásgátlót, akár hosszabb ideig is. Arra bíztatnak, egyáltalán nem szükséges az az egy hét szünet sem, amikor a megvonásos vérzés jelentkezhet. Itt szeretném megemlíteni, hogy arról nem tájékoztat az írás, hogy a megvonásos vérzés és a menstruáció nem ugyanaz. Az cikk író szerint, nincs is annál jobb, mikor egy nő megússza ezeket a kellemetlen napokat és ebben természetesen ezek a szintetikus anyagok „segítenek. Nyilvánvaló az a cél, hogy minél többeket a gyógyszeres fogamzásgátlásra biztassanak.

Nagyon tisztelem és hálával tartozom azoknak az orvosoknak, akik felhívják a figyelmet néhány nagyon fontos momentumra, mielőtt valaki fogamzásgátló szedésébe kezd. Akik felelősséggel gondolkodnak a női test felől és tájékoztatják a hozzájuk fordulókat arról,

– hogy a fogamzásgátló tabletta egy szintetikus (vegyi) hormon és testidegen anyagokat tartalmaz,

– hogy ezek a tabletták pont azt a legfontosabb női funkciót szüntetik meg, ami a megtermékenyüléshez elengedhetetlenül kell, az ovulációt,

– hogy a megvonásos vérzés nem ugyanaz, mint a menstruáció. Gyakran rövid ideig tart és kevés vér távozik vagy teljesen el is marad. Nem történik meg a tisztulás és méregtelenítés,

– hogy a hosszú ideig szedett fogamzásgátló elfeledteti az idegrendszeri központra kifejtett hatása által, hogy a petefészeknek mi is a feladata. Így gyakran előfordul, hogy az abbahagyása után nem jön meg a menstruáció, nehezített a megfoganás vagy menstruációs zavarokkal él a továbbiakban a szedője,

– hogy ez a szintetikus hormon készítmény nagyban beleszól az egész hormonháztartásba. Felborítva annak egyensúlyát mióma, pco és endometriózis kialakulásához is hozzájárulhat

– hogy aki ilyen szintetikus hormont szed, annak megváltozik a testillata és a szaglása is, ezért nem biztos, hogy a számára legmegfelelőbb társ mellett köt ki,

– hogy van férfi felelősségvállalás is, ami nem jár vegyi anyagok használatával és mellékhatásokkal.

Mindezeket elgondolkodtatás céljából írtam le. Felhívva a figyelmet arra, hogy legyünk sokkal tudatosabbak, körültekintőbbek, kevésbé befolyásolhatóak, a testünkben iránt felelősen gondolkodóbbak és merjünk ezekről a dolgokról többet beszélni. Sajnos nem csak a cikkben találkoztam ezzel a szemlélettel, hanem gyakran osszák meg velem nők a saját problémáikat és mesélik, hogy az orvosuk bátorította őket, hogy nyugodtan szedjenek hosszú ideig, szünet nélkül fogamzásgátlót, hiszen nagyon kicsi a hormontartalma.

Aki úgy érzi, hogy akár ebben, akár az intimitás más témaköreiben kevésbé járatos, aki szeretne többet tudni a saját testi és lelki folyamatairól, azokat sok szeretettel várom a Kriston Intim Torna tanfolyamaimra, ahol nem csak mozgástanulás történik, hanem sok szó esik a női testben és lélekben zajló folyamatokról is. Olyan tudást ad tanfolyam, amely segít a személet és életmódváltásban, valamit egy egészségesebb, örömtelibb női lét megélésében.

Minden korosztály számára ajánlott! Mindig nagyon örülök annak, amikor anyuka és lánya együtt jelentkeznek a tanfolyamra. Egyre gyakrabban érkeznek úgy résztvevők, hogy az orvosuk ajánlotta, vegyenek részt egy Kriston Intim Torna tanfolyamon. Örömmel tölt el és biztató tendenciának tartom, hogy az orvosok körében is vannak már olyanok, akik olyan személettel gyógyítanak, amely női test folyamatait tiszteletben tartja és akik nyitottak alternatív módszerekre is.

Megnyugtató érzés, hogy egyre többen vagyunk, akik egy olyan misszióban tevékenykedünk, amely felvilágosít, támogat és segít abba, hogy minél inkább a női természetünket megértve és tisztelve éljük az életünket.

Az egész ország területén tevékenykednek Kriston Intim Torna trénerek. Itt lehet őket megtalálni: www.intimtorna.hu

Ha az általam vezetett tanfolyamok ( egyenlőre Szeged és Orosháza ) felől szeretnél tájékozódni, itt találhatod meg az időpontokat:

http://www.intimtorna.hu/hu/trenerek/kracker-gyoengyi

www.intimtorna-szeged.hu

 

Sok szeretettel várom azokat a nőket, akik szeretnének többet megtudni a női testről és lélekről, akik szemléletváltásra nyitottak és akik öngondoskodóan szeretnének az egészségükön pozitívan változtatni!

Kracker Gyöngyi Kriston Intim Torna tréner

+3630/544 28 57

spiritjoga@gmail.com

Légy ne csak kívül, hanem belül is fitt!

“Amikor nem csak kívül, hanem belül is fitt vagy, az egy teljesen más életérzés. Kriston Intim Tornával először régi, nőiségedet meghatározó szoftvereket kapcsolhaszt ki, és újakat kapcsolahatsz be. Kutatással igazolt, hogy a tréningnek komoly szorongásoldó hatása van. A belénk szövődött szorongások oldásával új létezési mód vár ránk. A tréningen pszichés frissítésen túl két gakorlatsort tanulsz:
1. Hasi szerveid funkcióját javító, női hormonszinted élénkító gyakorlatsort.
2. Rejtett izmaidat (húgycső, hüvely, végbél, és annak környezetét alkotó, záróizmokhoz tartozó izomszöveteket)fejlesztő mozgásort.
3. A megtanult záróizomra ható mozgássorból hangaynagot kap minden tanfolyamot végzett hallgató.

Korábban cd-n adtuk a hallgatóknak, mostantól mp3 formátumban adjuk át. Ezt a hanganyagot csak az tudja használni, aki elvégezte a tréninget, és el is sajátította azt megfelelő minőségben.
Belső izmaid erősítésével, pszichés forgatókönyv váltásával pedig számos női problémát is megelőzhetsz, megszüntethetsz, vagy enyhíthetsz. Sorsfordító lehet Kriston tanfolyam! Ha te is szeretnéd megtapasztalni a változást, válassz induló tréningjeink közül.” Kriston Andrea

Bővebb információ és jelentkezés: http://www.intimtorna.hu/hu/treningek ” 

Milyen érzelmi forgatókönyvvel élsz?

 

„ A kutatók kimutatták, hogy gondolataink – legyenek akár hangulati állapotok, érzelmek, hiedelmek, szorongás vagy depresszió – közvetlen módon hatnak az immunrendszerünkre. Úgy tűnik, gondolataink pontosan az immunrendszer, a hormonrendszer, illetve a központi és perifériás idegrendszer összjátékának középpontjában foglalnak helyet. A neurotranszmitterek, a hormonok és neuropeptidek mint szállító mechanizmus működnek ezek között a rendszerek között és „kézbesítik” a negatív és pozitív gondolatainkat.”

A női betegségek és a medencealapi izmok állapota is nagymértékben múlik azon, hogy milyen gondolatokkal és érzelmekkel élünk. Pl.
 Milyen érzelmekkel éljük meg a nőiségünket és a vele járó folyamatokat, eseményeket ( menstruáció, szexualitás, szülés, menopauza)
 Mit gondolunk magunkról, a testünkről és a női szerveinkről.
 Milyen érzelmi forgatókönyvvel éljük a mindennapjainkat, emberi kapcsolatainkat, milyen a viszonyunk a munkánkhoz, társunkhoz, stb..
 Milyen viszonyban vagyunk a szüleinkkel, gyermekeinkkel és a férfiakkal
 Milyen érzelmekkel gondolunk vissza a múltunk eseményeire és a hozzájuk tartozó személyekre

A Kriston Intim Torna tanfolyamokon tanultak segítenek abban, hogy a negatív érzelmi forgatókönyv átíródjon pozitívvá valamint önrontó gondolatok helyét önelfogadó és szerető gondolatok tudják elfoglalni.

A soron következő tanfolyamok időpontjai itt találhatóak meg:
http://www.intimtorna-szeged.hu/

Sok szeretettel várok mindenkit, aki szeretne egy testi és lelki egészséget megteremtő új forgatókönyvet írni magának! 

Hogyan gyakoroljunk hatékonyan?

“Kiemelkedő szinten űzni bármilyen fizikai készséget csak gyakorlás útján lehet. A gyakorlás egy adott tevékenység ismétlése annak fejlesztése céljából, ami segít minket abban, hogy azt ezután gyorsabban, könnyebben és magabiztosabban hajthassuk végre. De tulajdonképpen mit is tesz a gyakorlás, amitől jobbak leszünk?” – erről szól az alábbi kisfilm…A magyar nyelvű feliratot a “Beállítás” alatt találod meg…

A tanfolyamokon igyekszem minden segítséget és információt megadni ahhoz, hogy az otthoni gyakorlás minél hamarabb beépüljön a napi tevékenységek sorába. A tréningeken egy nagyon alapos, közel 270-300 gyakorlatból álló mozgás tanulási folyamat részesei lehetnek azok, akik szeretnék elsajátítani azt a tudást, amellyel otthoni rendszeres gyakorlással hatékonyan képesek edzeni a medencefenék izomzatát. Olyan mozgató és érzékelő központot alakítunk ki az agykéregben, amely elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy a gát izomzatát tudatosan és eredményesen működtetni tudjuk. A tanulási folyamat során és a gyakorlásban is sokat segít a vizualizáció. De, aki úgy gondolja, hogy elég csak elképzelni a mozgást és rövid időn belül extra erősek lesznek a záróizmai és a medencefenék izmai, azt csalódás fogja érni. A húzogatás sem elég…

Mi kell ahhoz, hogy a medencefenék izmai visszanyerjék régi állapotukat, a női szervek visszakerüljenek a megfelelő helyükre és a működésük is javuló tendenciát mutasson?

– Először is részt venni egy 12 órás Kriston Intim Torna@ tanfolyamon, ahol elsajátítod ezt az egyedülálló módszert, amelynek hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják.

– Megteremteni a mindennapokban azt a 10-15 perc „énidőt”, amely alatt senki és semmi nem zavar és nyugodtan tudsz gyakorolni.

– Önszeretet, türelem és hit az öngyógyító képességeidben.

Szívesen tartok kisebb csoportoknak ( barátnők, nyugdíjasok, sportolók, stb…) is tréninget. Aki nem szeretne csoportban részt venni, azok számára egyéni tréning is lehetséges.

Sok szeretettel várlak! Kracker Gyöngyi Kriston Intim Torna@ tréner

 

Változol vagy elváltozol?

 

Nagyon eltérőek vagyunk gondolkodásunkban, életvitelünkben, szokásainkban, világlátásunkban és sorolhatnám még a végtelenségig mi mindenben. Így az új dolgokhoz való viszonyulásainkban is nagyon különbözőek vagyunk. Vannak, akik az új helyzeteket pozitív élményként élik meg és nagy kíváncsisággal és lelkesedéssel állnak elébe. Vannak, akiket szorongással vagy akár félelemmel tölt el, egy eddig ismeretlen, még nem tapasztalt élethelyzet. Vannak, akiknek csak egy kis “noszogtatásra” vagy bátorításra van szükségük ahhoz, hogy belevágjanak az ismeretlenbe.
Azt, hogy miképpen viszonyulunk új helyzetekhez és hogyan megyünk bele azokba, nagyban befolyásolja az, hogyan jöttünk a világra. Időben vagy korábban, gyorsan vagy lassan, “noszogtatásra”, segítséggel vagy az ismeretlen külvilágra kíváncsian és nyitottan.
Amikor meglátod, hogy lehetőséged lenne részt venni egy Kriston Intim Torna® tanfolyamon és tudod is, hogy nagy szükséged lenne az ott tanultakra, hogyan viszonyulsz hozzá?

 

– Azonnal jelentkezel és belevágsz nagy lelkesen és nyitottan?

– Halogatod a jelentkezést, mondván majd lesz máskor is?

– Lebeszéled magad, mert nem látod előre mi is fog ott történni és ez bizonytalansággal, szorongással tölt el?

– Bár ismeretlen számodra, de elkezdesz utána olvasgatni és érdeklődni, hogy mi mindenben tudnak majd segítségedre lenni a tréningen tanultak?

Bárhogy is viszonyulsz hozzá, fogadd el, hogy ez a jelenállapotod, amin bármikor tudsz változtatni. A változtatást ne halogasd, mert nélküled nem fog menni a fejlődés és a gyógyulás sem! Minél tovább maradsz benne egy olyan helyzetben, ami kellemetlenséggel, rossz érzésekkel és fájdalmakkal jár, annál több időt, türelmet és törődést fog kikövetelni a tested!

Változol vagy elváltozol… Lépj ki a komfortzónádból és indulj el! 

Sok szeretettel várlak a Kriston Intim Torna® tréningjeimre! Nem titkolt célom, hogy olyan ismeretanyagot nyújtsak át Neked, ami felismeréseket és pozitív változásokat hoz majd az életedbe.

A tanfolyam – női varázslat!

“Különböző alkatú, életkorú, iskolázottságú, családi állapotú nő gyűlik össze egy 12 órás tanfolyam erejéig. Van, aki megelőzni jön a tüneteit, van, aki még csak időközönként észlel gondokat, van, aki már 30 éve cipeli azokat. Van, akit az orvosa küldött, van, akit a szomszédasszonya tanácsolt ide, olyan is, akinek a gyereke, mamája vagy férje fizette be a részvételét. Van kismama, nagymama, van, aki a szexualitását szeretné izgalmasabbá tenni, olyan is, aki műtét elől menekül, vagy éppen annak akarja a hatását megtartani.
Elkezdődik a foglalkozás, és hamarosan érezhető az azonosság. Női sors, női test, női lélek, örömök, szomorúságok, változások. Már mindegy, hogy három műszak vagy több diploma, fiatal vagy idős, hogy ki miért jött. Egyformák vagyunk, egyforma teendőink vannak. Csak az oktató beszél, de a szemekben minden ott van, együtt vagyunk, és átvarázsolódunk. Nincs olyan, hogy valaki úgy menne haza, ahogy ide jött, itt mindenki érintett, s van mit megtudnunk a titkolt részeinkről.”
( Kriston Andrea – Kriston Intim Torna könyve )

 Ha úgy érzed köztünk a helyed, sok szeretettel várlak valamelyik tréningre!