Résztvevők írták

“Kedves Nőtársaim!

32 éves anyuka vagyok. 2 éve született meg drága kisfiam (4000g, 53cm), hosszú, 14 órás vajúdást követően, természetes úton, nagy gátmetszéssel, fájások és rendes tágulás nélkül. Sajnos ennek meglett a következménye, aminek tüneteit folyamatosan kezdtem észlelni a szülés után 1 évvel. A nem megfelelő orvosi odafigyelés miatt csak romlott a helyzet, míg majdnem 2 év után egy lelkiismeretes nőgyógyász szárnyai alá vett, és megerősítette a gyanúmat. A diagnózis: méhsüllyedés, elülső- és hátsófali hüvelysérv, és a méhszájam is kis híján összenőtt. Ez utóbbit azonnali műtéttel korrigálta. Sajnos az első két problémára is műtétet javasolt, amibe én nem akartam belenyugodni. Elkezdtem alternatív módszerek után kutatni, ekkor bukkantam rá a Kriston-Intim Tornára. Úgy éreztem, hogy ez lesz az, ami segíteni fog nekem, hogy elkerülhessem a további műtéteket. Már az első 2-3 gyakorló hétben hatalmas változás következett be, hiszen szinte teljesen megszűntek a zavaró tünetek. Se diszkomfort érzet, se gyakori vizelési inger, se idegentest érzet a hüvelyben, se húzóérzés a gát területén. Ez azóta is érvényes. 4 hónapja csinálom a tornát, ebből3 hónapja a személyre szabott edzéstervet. A gátam szépen megerősödött, emelkedett, a hüvelyi szorítóerőm sokszorosára nőtt, a sérvek visszább húzódtak, és a korábban 4-5 cm-re lesüllyedt méhszájam mostanra 7-8 cm magasságba emelkedett. A házasélet javulásáról nem is beszélve, hiszen a hüvely erősödésével a szexuális érzet is sokkal erősebb lett. Nekem ez a torna csak adott, és ad folyamatosan. Visszaadta a lelki egyensúlyomat, egy igazi támasz, hisz tudom, ha rendszeresen végzem, baj nem lehet.

Nagyon nagy köszönettel tartozom a tréneremnek, Kracker Gyöngyinek, akivel fesztelenül meg tudtam osztani a problémáimat, és lelkileg is támogatott a tornagyakorlatok tanítása mellett. Minden egyes óra egy lelki felüdülés volt, segített megismerni önmagam, és rengeteg energiát adott.

Minden Nőtársamnak szívből ajánlom az intim torna elsajátítását, kortól és problémáktól függetlenül, mert fontos, hogy ez a torna segít abban, hogy soha ne is legyenek izomgyengeségből adódó problémáink. Nekem már a napi rutin része, olyan természetes, minthogy fogat mosunk lefekvés előtt. Márpedig az egészségünk ennyit bőven megér!

Remélem semmit nem felejtettem ki a történetből. Fogok írni még, hogy hogyan alakulok, de szerintem ez a mostani is nagyon szép eredmény, legalábbis én nagyon elégedett vagyok vele. Minden jót kívánok!”

( Egy sokat szenvedett fiatal anyuka levele, aki hisz magában és a módszerben! 4 hónapos rendszeres gyakorlás már gyönyörű eredményeket és életminőség javulást hozott az életébe. Szívből gratulálok és kívánom, hogy egy egészséges medencével és gáttal tudjon vállalkozni a második gyermek természetes úton való megszületésére! )

“Kedves Gyöngyi!  Köszönöm a megkeresésed! Természetesen megosztom, és megoszthatod a tapasztalataimat.

– Az aranyér elváltozás kb. 2 hét után külső tapintásra szinte teljesen visszahúzódott. Nyugalmi állapotba nem volt tapintható. Hasmenés és erőlködést követően is sokkal kisebb mértékben volt tapintható.
– Mivel én leginkább a pánikbetegségemhez társuló “azonnali és szinte folyamatos” sürgős vizelési inger miatt aggódtam a legjobban, (ez a női betegek esetében nagyon gyakori a psziho doki szerint) ez a tanfolyam végére olyan mértékben javult, hogy gyógyszer (Xanax) nélkül és időponttól függetlenül tudtam pl. boltba menni. Előtte egy forgalmasabb időszakban, nagyobb bevásárlásnál, esős, szürke napokon leginkább gyógyszerrel tudtam csak intézni a legegyszerűbb dolgaimat is.
– Vizelési gondjaim is voltak, olykor nem egyenes vízsugárban, hanem mintha lavórból öntenék a vizet, úgy pisiltem. Hogy ez probléma, tünete a hólyagsüllyedésnek, Tőled halottam a tanfolyamon. Ez azért előfordul most is, mert balettozni szoktam a nyilvános wc-k felett, s ez néha komikus helyzeteket szül.
– A szexuális életemben  is javulás állt be. (ha ritkán sor került rá. 🙂 ) Javult a hüvelyszárazságom, illetve olyan érzéseim voltak az orgazmus alatt, amellyel sokkal intenzívebben éltem meg az élményt.

Kb. ezek voltak a fizikai észleléseim. Lelkileg megerősített, önbizalmat adott, belső tartással lettem gazdagabb.”…..Tehát konkrét problémákat is szerettem volna megoldani, és megelőzés céljából is hasznosnak tartom a tanfolyamot.”

( Egy hihetetlen lelkes és magáért tenni akaró menopauzában élő hölgy levele és sikerei 6 hónapos rendszeres gyakorlást követően. Gratulálok és szívből kívánom, hogy mind lelkileg és testileg sikerüljön a teljes gyógyulást megteremtenie!)

“Kedves Gyöngyi!  A Kriston Intim Torna tréning életem egyik legérdekesebb tanfolyama volt. Természetesen minden nap rendszeresen végzem a gyakorlatokat és egyre jobban érzem kedvező hatásukat. Amiről már most be tudok számolni az az, hogy tüsszentéskor abszolút működik a három pipa gyakorlat, régebben néha előfordult, hogy becseppent egy kis vizelet, mára ez megszűnt. Gyakran éreztem „gyengének” a hólyagomat, (ami persze nem hólyagprobléma, hanem a hüvely megereszkedése miatt van ilyen érzés) nos ez az érzés is kezd megszűnni a gyakorlatoknak hála. Mint tudod komolyabb hasi műtéteim voltak, ilyenkor a vízszintes műtéti hegre egy kicsit ráhajlik a felette lévő bőr, azt vettem észre, hogy a heg felett a hasam kezd kisimulni, feszes lenni. Dióhéjban ennyit tudnék írni az eddigi eredményeimről, továbbra is folytatom a gyakorlást. “

( Egy 50-es éveit élő energikus, fiatalos és változásra nyitott hölgy sorai 1 hónappal a tanfolyam elvégzése után. Gratulálok és további ilyen lelkes gyakorlást és örömteli női létet kívánok!)

“Kedves Gyöngyi! A hét elején gondoltam, hogy csak úgy “önszorgalomból” írok neked egy rövid visszajelzést, hogy hogy megy a dolog, meddig jutottam eddig… 🙂

Szóval ha naplót nem is vezettem eddig, de mindig felírom egy naptárba, hogy aznap mit is végeztem. Így látom “magamat” 🙂 Szóval az egy hónap alatt kétszer alakult úgy, hogy kimaradt a gyakorlás, és igyekszem reggel is és este is nem csak a turbósítást, hanem még erősítést is csinálni. Az éjszakáim már javultak, de egyszer azért fel kell még kelnem. A legnehezebb a masnit megcsinálnom, még mindig inkább csak “fejben” érzem, de ha kitapogatom azt az izomcsoportot, amit húzni akarok, akkor azért érzem, hogy történik ott valami…

Nagyjából itt tartok, továbbra is nagyon lelkes vagyok, sok ismerősnek, barátnak meséltem a módszerről és rólad is! 🙂

Remélem még nagyon sok leendő tanítványodnak fogod megtanítani ezt a -nem könnyű-, de borzasztóan fontos technikát! “

( Egy hónap tapasztalatai, nehézségei, sikerei, példamutató lelkesedés és gyakorlás, mindez pár sorban! Gratulálok és további örömteli gyakorlást kívánok! )

“Egy nagyszerű élmény…

Ritkán és kevés időt szentelek magamra. Mindig voltak és vannak olyan feladatok, amelyek előbbre valóak. Meglepődve a saját döntésemen, jutottam el a Kriston Intim Torna tanfolyamra. Kiszakadva a rohanó mindennapokból, kaptam és áldoztam magamra négy estét.  Azt gondolom szerencsém volt a csoport összetétele miatt, mert minden korosztály képviselve volt. Megismertük azokat a problémákat, amelyekkel a fiatalok most találkoznak, ők pedig megtudták azt, hogy milyen nehézségekkel, problémákkal kerülhetnek szembe idősebb korukban.

Ám a lényeg az, hogy a finom, határozott és szakmailag hihetetlenül felkészült „vezetőnk” megmutatta azt az utat, technikát, ami elvezetett a test tudatos irányításához. Felfedeztem magamban azt az erőt, amit mozgósítani tudok testem tökéletesebb működése érdekében. Nagyon köszönöm!! ”

( Egy menopauzában élő hölgy sorai, aki túl lépve a komfortzónáján eljött, gyakorol és már más szemmel néz önmagára és a nőiségére, mint azt a tanfolyam elvégzése előtt tette. Gratulálok és örömteli éveket kívánok a női létnek ebben a nagyon szép időszakában! )

“Kedves Gyöngyi!
“Szeretném Neked megköszönni, hogy ennyi hasznos információt adtál át nekünk, szíved-lelked, saját tapasztalataid beletéve. Azt gondolom, hogy többek lettünk ezáltal a három foglalkozás által.
További sok sikerélményt kívánok Neked,remélem még találkozunk a jövőben!”
(Egy fiatal hölgy sorai, aki már a tanfolyam után is nagyon lelkesen távozott )

“Kedves Gyöngyi!

Nagyon örülök, hogy részt vettem a tanfolyamon. A szülés következménye volt, hogy megnyúltak a méhszalagjaim, kitágult a hüvelyem. Zavart, de elfogadtam. Elvégeztem a tanfolyamot, ami a nőben is erősített, ittam minden szavad. Rossz volt a felismerés, hogy nagyobb a baj, mint hittem, de 35 évesen nem hagyhattam… Lelkesen kezdtem, nem nagyon éreztem sok mindent, de napról napra jobb lett.

Képes vagyok reggel ezért hamarabb kelni… Nem akarom egyik nap sem kihagyni, mert kívül belül tartást kaptam. A hüvelyemet érzem, hogy van, a hüvelybemenetnél kemény erős izmot találtam. A férjem is észrevette… Én szabályozom, akaratomtól függően mozgatom. Az elején még a kitartás is nehezen ment a kellő számolásig, most már tudom tartani 6 számolásig és nem gyorsan számolok, mint az elején, néha a levegővétel is megy már, az ismétlésszám is megy.  A mindennapjaimat is átalakította, személyes ügyem lett, valahogy minden beszélgetés során ide lyukadok ki. Kíváncsian várom, meddig jutok el, mi lesz a 3-4 hónap gyakorlás eredménye.

Örökké hálás leszek a módszernek és Gyöngyinek, hogy nőiesebb nő lettem.”

( Egy fiatal résztvevő sorai, aki nagy lelki és testi átalakuláson ment keresztül a tanfolyam alatt)

“Maga a tréning számomra nagyon nagy felfedezés és élmény volt. Megismerni a testem mechanizmusát az adott szervekre koncentráltan, s azokat irányítani. A csoport-tagokkal jó beszélgetések zajlottak órák között, barátias kapcsolatba kerültünk. Kiemelném még, hogy nagyon jó, hogy a tréning végén mindenki személyre szabott gyakorlatokat kapott.

Pozitív tapasztalom, hogy nagyon jó a rendszeresség az ember életében, s a cél érdekében naponta gyakorlok, és gyakorolnunk kell!”

( Egy nagyon lelkes résztvevő írta)

“Én nagyon hasznosnak tartom a tanfolyamot, sokat segít a mindennapokban az ott szerzett tudás. Pozitív visszajelzést kaptam páromtól is. Igaz sok erő, kitartás, gyakorlás kell és tényleg nem szabad abba hagyni! Én is bele estem párszor, fáradtság, időhiány, stb, de abszolút nem bántam meg hogy elvégeztem, sok mindent tanultam meg általad, hogy működök belül, amit megfogadtam és használok is! Csak ajánlani tudom annak is akinek még csak problémája sincs.”

( Egy negyvenes évei elején járó több gyermekes anyuka sorai)

“Kedves Gyöngyi! 
A Kriston Intim Torna óta a menstruációm alatt korábban jelentkező intenzív, elviselhetetlen fájdalom jelentősen csökkent, a hányinger, hányás, szédülés pedig teljesen megszűnt. Csak enyhe diszkomfort jelenik meg, így nincs szükségem fájdalomcsillapítók szedésére, amelyek nélkül korábban elképzelhetetlenek voltak az első napok.

A gyakorlatok elsajátítása nemcsak a menstruációs nehézségeimre jelentett megoldást. Úgy gondolom a technikák által közelebb kerültem a saját nőiességemhez, a testem elfogadásához és az altesti izmaim tudatos használatához. A jövőre nézve a gyermekvállalás még előttem áll és a rendszeres gyakorlással szeretném elérni, hogy gátmetszés nélkül tudjam majd világra hozni a kisbabámat és a regenerálódás könnyen végbemenjen a szülés után. Hasznosnak tartottam a gyakorlatokon kívül az elméleti házi feladatokat is, számomra ezek felértek egy mély önismereti munkával, mintha csak magamnak vezettem volna le egy terápiás ülést.

Fontosnak tartom, hogy minden nő ismerje meg és sajátítsa el ezt a módszert, nemcsak gyógyulási, hanem prevenciós célból is.
Hálás vagyok Gyöngyi, hogy veled tanulhattam, a tanfolyamod tele van szeretettel, kedvességgel, odafigyeléssel, humorral és sok nevetéssel. Köszönöm! 🙂 ”

( Egy kis fiatal nő levele, aki mindezeket a tanfolyam elvégzése után nem sokkal írta)

“Szeretném megragadni az alkalmat és megköszönni a segítséged. Úgy érzem sokat erősödtem egy, másfél hónap gyakorlással, és a legutóbbi ciklusom alatt minimális tüneteim voltak. Nagyon hálás vagyok azért, hogy Rád találtam.”

( Egy lelkes KIT gyakorló sorai )