A módszerről bővebben

A Kriston Intim Torna®  egy olyan speciális egészségfejlesztő program, amely célja az alhasi szervek tudatos védelme. Minden korosztály számára könnyedén elsajátítható módszer, amely alkalmazható megelőzés és öngyógyítás céljából is. Hatékonyságát klinikai vizsgálatok igazolják.  Néhány eredmény ezek közül:

– 10 hetes gyakorlás után a záróizmok 132 %-os erősödést értek el ( mérőműszerrel mért eredmény)

– Nők esetében 93%-ban megszünteti az izomgyengeségből eredő akaratlan vizelet vesztést

– 85 %-ban megszünteti az aranyeret

– A hólyagsüllyedés esetén 82 %-ban pozitív változás és gyógyulás tapasztalható

– A nők 47 %-nál megszünteti a menstruációs görcsöt már a következő ciklusra

A Kriston Andrea által kidolgozott alhas védő tréning 1986 óta folyamatosan fejlődik és lényegesen eltér más módszerektől hatékonyságában és eredményességében is. Célja az alhas szerveinek, izmainak és kötőszöveteinek a védelme valamit a funkció zavarok megszüntetése, mérséklése. Nem összetévesztendő más gáti izmokra ható programokkal. A Kriston Intim Torna®   tanfolyamokon nem csak a medencealapi izmok erősítésével foglalkozunk, hanem olyan elméleti tudást is átnyújtunk, amelyek segítségével nagyobb rálátás nyílik egy-egy tünet kialakulásának az okára vagy okaira.  Így a testet és a lelket egy egységnek szemlélve nagyobb eséllyel szüntethetőek meg a tünetek, a funkció zavarok és a női szervekhez kapcsolódó betegségek. A tanulás folyamatában nem használunk eszközöket, ellentétben egyes módszerekkel. Az intimtorna (intim torna) szó összetételt Kriston Andrea alkotta meg és vezette be a köztudatba  Névoltalom alatt (220.725 lajstromszám ) álló kifejezés, ezért használatára is csak az általa képzett trénerek jogosultak, akik érvényes szerződésben is állnak ea Vitál-Tréning Kft-vel. (http://intimtorna.hu/ajanlott-intimtorna-kit-trenerek)

A módszer lényege röviden összefoglalva:

“Az alhas egészségét szolgáló egészségnevelési módszer,mely a medencefenéken elhelyezkedő harántcsíkolt izmok testtudat-fejlesztő, karbantartó tréningje a kontinencia képességének fokozására, a szexuális egészségért és a medencei szervek megfelelő helyzetének megtartása érdekében, nők, férfiak, gyerekek számára, prevenciós és önrehabilitációs céllal. A szervvédelem érdekében a tréning során végzett szokásáthangolás segítségével lehetővé válik a medencei szervek működésének hatékonyabbá tétele, illetve az alhasi szervek pszichoszomatikus elváltozásainak felismerése.”  (Kriston Andrea)