Kiknek ajánlott?

Bármely korosztály számára ajánlott a módszer elsajátítása. Megelőzés és önrehabilitáció céljából is. Az alábbi problémák esetén nyújtanak segítséget a tanfolyamon szerzett ismeretek.

– Vizelet-, székletmegtartási nehézségek
– Hüvely gyengesége
– Aranyér, szeméremtáji, hüvelyi visszértágulat
– Hólyag-, méh-, végbélsüllyedés
– Endometriózis, pcos, mióma
– Menstruációs rendellenességek (rendszertelen, elhúzódó, túl rövid, görcsös, darabos)
– Megfoganási nehézségek
– Vetélési hajlam
– Altesti műtétek utáni tünetek
– Szexuális diszfunkciók
– Libidóhiány
– Vaginizmus, egyéb altesti görcsök
– Ismeretlen eredetű altesti fájdalmak
– Altesti gyulladások
– Székrekedés
– Száraz hüvely
– Menopuza tünetei
– Parkinson-kór, sclerozis multiplex intim tüneteiben

Kismamák számára is ajánlott a tanfolyam elvégzése, mert a hallottak és  a tanultak nagy mértékben megváltoztathatják a várandóság alatti közérzetet és a szülés folyamatához való viszonyulást. Megedzett gátizmokkal, amelyek rugalmasakká válnak, egész más minőségben élhető meg a baba világrahozatala, mint egy olyan izomzattal, amely előtte nem kapott kellő figyelmet. A baba útját is megkönnyítik a tudatosan ellazított izmok. A szülést követően pedig a regenerálódás időszaka rövidül le azoknak, akik tudatosan felkészítik a medencealapi izmaikat.

” A tünet egyfajta tanító, aki segítségünkre van abban, hogy saját fejlődésünkkel, tudatossá válásunkkal törődjünk, ugyanakkor szigorú s könyörtelen, ha e fenti törvényt figyelmen kívül hagyjuk. A betegségnek egyetlen célja van: hogy egészségessé váljunk.” ( Thorwald Dehlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez )