KIT

Kriston Intim Torna® egy magyar módszer, amelyet Kriston Andrea fejlesztett ki. Olyan prevenciós és önrehabilitációs speciális egészségfejlesztő program, amelynek hatékonyságát klinikai vizsgálatok is igazolják. Célja az alhas tudatos védelme, mozgás, szokásáthangolás és pszichoszomatika együttes alkalmazásával. Az “intimtorna” Kriston Andrea által megalkotott kifejezés, melyet a Módszer kidolgozója a KRISTON névvel kiegészítve alkalmaz 2004 óta. A “Kriston Intim Torna®, intim torna®” kifejezés védjegyoltalom alatt álló megjelölés. Csak az engedéllyel rendelkező, Kriston Andreánál sikeres vizsgát tett oktatók használhatják és oktathatják.

A módszert 12 órás tréningen lehet elsajátítani, majd ezt követően rendszeres otthoni gyakorlással a következő tünetek esetén lehet elérni javulást illetve teljes gyógyulást:
– Vizelet-, székletmegtartási nehézségek
– Hüvely gyengesége
– Aranyér, vénatágulatok
– Hólyag-, méh-, végbélsüllyedés
– Endometriózis
– PCOS
– Női hormonok alultermelése
– Megfoganási nehézségek
– Vetélési hajlam
– Altesti műtétek utáni tünetek
– Szexuális diszfunkciók
– Libidóhiány
– Vaginizmus, egyéb altesti görcsök
– Ismeretlen eredetű altesti fájdalmak
– Altesti gyulladások
– Székrekedés
– Száraz hüvely
– Méheltávolítás utáni tünetek
– Menopuza tünetei
– Parkinson-kór, sclerozis multiplex intim tüneteiben

Elvégzése és rendszeres gyakorlása szülés előtt és után, valamint műtétek előtt és után is nagyon hasznos.

A KIT Módszert bármilyen életkorban, könnyedén, biztonságosan tudja bárki elsajátítani – feltéve, hogy működésképes ideg-izom kapcsolattal rendelkezik. rendszeres gyakorlása nagymértékben hozzásegít az életminőség javulásához és a női lélek kivirágzásához. Lehetőség van csoportban és akár egyénileg is elsajátítani előzetes kapcsolatfelvétel után. A tréninghez semmilyen testüregben elhelyezett eszközt nem alkalmazunk. A foglalkozásokon nem készülhet hang és képi felvétel csak a KIT Módszer kidolgozójának az engedélyével. A KIT tanfolyamon rést vett hallgatók, a tanfolyam végén egy Kriston Andrea által készített hanganyagot kapnak az otthoni gyakorlás elősegítésére CD vagy mp3 file formátumban.

Sok szeretettel várok mindenkit, aki tudatosan szeretne tenni a női egészségéért!

” A tünet egyfajta tanító, aki segítségünkre van abban, hogy saját fejlődésünkkel, tudatossá válásunkkal törődjünk, ugyanakkor szigorú s könyörtelen, ha e fenti törvényt figyelmen kívül hagyjuk. A betegségnek egyetlen célja van: hogy egészségessé váljunk.” ( Thorwald Dehlefsen – Rüdiger Dahlke: Út a teljességhez )